Feliratkozás Hírlevélre

Üdülőházunk bemutatása

A Szalóki Üdülőház egy kellemes kisközség- ben, a fürdőjéről híres Egerszalókon található.

3394 Egerszalók, Fenyves u.1.
Telefon: +36-20/618-8520 
E-mail: info@szalokiudulohaz.hu

Tovább »

Szobáink

Vendégeink kényelme- sen tölthetik idejüket pihenésük során a tágas apartmanjainkban. A szobákhoz tartozó teraszon vagy erkélyen kellemesen indul a nap egy madárcsicsergéssel kísért reggelivel, este pedig hangulatos borozgatással zárulhat a lemenő nap fényében. ...

Tovább »

Legtöbben ezt keresték: egerszalóki üdülőház, egerszalók szállás, szállás Egerszalókon, egerszalóki üdülés, üdülés Egerszalókon, szálláshelyek Egerszalókon, egerszalóki szálláshely (34) 15.04.01

Látnivalók a környéken

Ön most itt áll: Programajánló » Látnivalók a környéken

Egerszalók Egertől mindössze 5 km-re, a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében fekszik.

A környékben számos csodálatos természeti képződmény, épített és kulturális vonzerő várja a látogatókat.

 

Gyógyulni vágyóknak

A település legfőbb vonzereje gyógyfürdő. Itt található a híres sódomb, melyet a hévízforrás domboldalon lefolyó vize alakított ki. A gyógyvíz kiválóan alkalmas többek között számos érrendszeri, idegrendszeri és mozgásszervi betegség kezelésére. A szomszédos településen, Demjénben szintén található fürdő, ahol a gyógyvizes medencék mellett élménymedencék is várják a látogatókat.

 

Aktív kikapcsolódás

Egerszalók határában található a Laskóvölgyi víztározó, más néven az Egerszalóki horgásztó.

A Laskó-patak felduzzasztásával kialakított 121 hektáros vízfelületű tó kiváló helyet biztosít a horgászoknak, akár csónakról, akár a partról szeretnének szenvedélyüknek hódolni. A tó egri oldalán mozgáskorlátozottak számára kialakított horgászhely is található, ahol gépkocsival teljesen megközelíthető a vízpart. Gazdag madárvilágának és festői környezetének köszönhetően a tó környéke horgászok mellett a kirándulók számára is ideális hely. Nemcsak a horgászok, hanem a vadászat kedvelői is megtalálják itt a számukra ideális programlehetőségeket.

Kerékpáros és gyalogos túrák tehetők a környéken számos irányban. Érdemes felkeresni a legszebb helyi látnivalókat: a hévízforrást és a sódombot, a falu határában található kaptárköveket, valamint a falutól délre fekvő barlanglakásokat. A falu tágabb környezetét felfedezni vágyók például az Eger - Egerszalók - Verpelét - Tarnaszentmária - Sirok, vagy a Laskó-patakot követve az Egerbakta - Egerszalóki-víztározó - Egerszalók - Demjén útvonalon gyönyörködhetnek a kirándulók a környék természeti szépségeiben.

 

Kultúra

A természeti kincsek mellett a térség igen gazdag kulturális attrakciókban is.

Eger városa bővelkedik kiállítóhelyekben, így a múzeumlátogatásra vágyók közül mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő kiállítást. A Dobó István Vármúzeum állandó kiállításai az egri vár történetét mutatják be, ezen kívül a Gárdonyi Géza Emlékmúzeum, az Egri Tűzoltómúzeum, a Palóc Népművészeti Kiállítás, a Telekessy Patikamúzeum, a Város a Város Alatt és számos más kiállítóhely várja az érdeklődőket. Kulturális rendezvények közül válogatna? Az Egri Kulturális és Művészeti Központ gazdag kínálatában biztosan talál kedvére valót, valamint válogathat több fesztivál közül is.

Recepciónkon készséggel segítünk kiválasztani Kedves Vendégeinknek a legjobb kikapcsolódási lehetőségeket. 

 

Bor, gasztronómia

A jó borok és ízletes ételek kedvelőinek Egerszalók és környéke maga a paradicsom. Számtalan pincészet található a térségben, ahol rengeteg lehetőség kínálkozik pincelátogatásra, borkóstolásra, borbemutatókon való részvételre. Egerszalóktól alig néhány km-re fekszik a híres Szépasszonyvölgy, ahol igazi ízélményekben lehet része a borbarátoknak. A környék kínálatából a jó borok mellett a különleges sajtok sem maradhatnak ki, emellett sok kiváló étterem és kávézó kínálja szolgáltatásait.

 

  • Tartalom megosztása:
  • facebook.com