Feliratkozás Hírlevélre

Üdülőházunk bemutatása

A Szalóki Üdülőház egy kellemes kisközség- ben, a fürdőjéről híres Egerszalókon található.

3394 Egerszalók, Fenyves u.1.
Telefon: +36-20/618-8520 
E-mail: info@szalokiudulohaz.hu

Tovább »

Szobáink

Vendégeink kényelme- sen tölthetik idejüket pihenésük során a tágas apartmanjainkban. A szobákhoz tartozó teraszon vagy erkélyen kellemesen indul a nap egy madárcsicsergéssel kísért reggelivel, este pedig hangulatos borozgatással zárulhat a lemenő nap fényében. ...

Tovább »

Legtöbben ezt keresték: egerszalóki üdülőház, egerszalók szállás, szállás Egerszalókon, egerszalóki üdülés, üdülés Egerszalókon, szálláshelyek Egerszalókon, egerszalóki szálláshely (34) 15.04.01

 

Ön most itt áll: Programajánló » Rendezvények

Egerszalóki rendezvények 2015-ben

 

Egerszalóki Boros-Toros - február 21.

A program során bemutatjuk a hagyományos disznóvágás fortélyait. Az ide érkező vendégek részt vehetnek a disznó feldolgozásában, a hurka és kolbásztöltésben, az ebéd elkészítésében. A délután során az egerszalóki pincészetekben forralt borkóstolásra nyílik lehetőség. Helyszíne az egerszalóki Faluház.

 

Szalóki Húsvét - április 4.

A Szalóki Húsvéti program során felelevenítjük a húsvéti szokásokat, a népi locsolás, tojásfestés hagyományait. A kézműves foglalkozások alkalmával a vendégek megismerkedhetnek tojásfestés mellett a tojásírás és egyéb népi kismesterségek fortélyaival. Lesz néptánc és népzene, kisállat simogató, népi játékok. Helyszíne az egerszalóki Faluház.

 

Pünkösdi Tor-túra - május 23.

Pünkösdkor megrendezésre került a Tor-Túra, mely a falu életének egyik legnagyobb rendezvénye. Ezen gasztronómiai rendezvény számos látogatót vonz minden évben a településre. A Tor-Túra során helyi ételkülönlegességeket kínálunk a vendégek számára, melyeket az egyes vendégházaknál lehet elfogyasztani. Emellett kézműves foglalkozással és kulturális programokkal örvendeztetjük meg az ide látogató vendégeket a Turisztikai Iroda udvarán. Helyszíne a faluban található vendégházak.

 

Szalóki Tücsök zenék

Időpont: június 20., 27., július 4., 11., 25., augusztus 1., 8., 15., 22.

Ciripelünk, zenélünk és táncolunk szombat esténként különböző helyszíneken a Gyógyvizek Völgyében.

 

Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Időpont: július 15-19.

A július harmadik szerdáján kezdődő, és egészen vasárnapig tartó program, az átlagosan 1000 résztvevőjével, joggal nevezhető Magyarország (jelenleg) legnagyobb, több napos, katolikus ifjúsági találkozójának. A színvonalas előadásokon túl, kiemelt hangsúlyt kapnak az úgynevezett "kiscsoportos beszélgetések" is, amelyek segítségével a résztvevő fiatalok, élményeiket és gondolataikat egymással megosztva, hatékonyabban tudják feldolgozni az előadásokon hallottakat. A lelki elmélyülés mellett, a fiatalok fesztivál keretében is megélhetik a keresztény örömöt. Helyszíne az egerszalóki római katolikus templom és környéke.

 

Szüretindító Bortúra - augusztus 29.

Szüretindító Bortúra a „szőlő útját a tőkéktől a kádakig és boros poharakig” végig kísérő fesztivál a folkmisétől a pincelakomáig. Az egerszalóki templomban folk-misével veszi kezdetét a szüreti Bor-Túra.  A mise után szüreti felvonulásra indul a sokadalom a határba a szőlőszentelésre. A népi ruhákba öltözött táncosokat, népdalkórusokat, zenészeket és a szőlőművelés régi és mai eszközeit bemutató gazdákat lovas hintókon, szekéren hordják körbe a falu utcáin. A vidám felvonulás alkalmával a gyerekeket szőlővel, a felnőtteket borral kínálják. A kisbíró kidobolja a nap eseményeit, mulatságba hívja a falu apraját-nagyját. Szüreti játékok és vetélkedők, kézművesek és vásárosok, népi előadók, szüreti hagyományokhoz illő ételek és finom egerszalóki borok várják az érdeklődőket.

 

Márton napi mulatság

Időpont: november 7.

Márton napi bandázás, újborkóstoltatás libatepertővel, libazsíros kenyérrel Egerszalók pincéiben. Népzenei koncert és táncház, töklámpás készítés, gyertyamártás, népi játékok, libasütés kemencében a Barlanglakásoknál.

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Forrás: programturizmus.hu

  • Tartalom megosztása:
  • facebook.com